Novosti Rječnika i Kišobrana...

Izložba naših stripova u Medijateci!

4. SIJEČNJA, 2020.

Rječnikovi prijevodi stripova izloženi su u Medijateci!

Francuski umjetnik Jacques Tardi uspješno je adaptirao niz romana pisca krimića Léa Maleta, čijeg je detektivskog junaka Nestora Burmu uprizorio u niz kritički priznatih stripova. Rječnik i Kišobran ih je preveo, a isječci naših prijevoda Burme i drugih Tardijevih junaka izloženi su u izložbenom prostoru Francuskog Instituta u Zagrebu!

Image-empty-state.png

Upravo izašlo! Corto Maltese...

10. LIPNJA, 2020.

Corto Maltese, mornar, sanjar, možda i pomalo filozof. Njegove avanture u sebi uvijek nose više od pukog niza zbivanja. U ovom stripu, Corto Maltese 1922. godine luta Turskom, Tadžikistanom i Azerbejdžanom tražeći legendarno blago Aleksandra Makedonskog te smišljajajući kako da svog mrskog prijatelja Raspućina izvuče iz zloglasnog zatvora s neobičnim imenom: Zlatna kuća Samarkanda.

Image-empty-state.png

Upravo izašlo! Svemirska Sardina...

15. SRPNJA, 2020.

Supersnagator Predsjednik je Svemira. I kao svaki predsjednik, ima plan – želi da sva djeca budu poslušna! Ali Sardina i njezini prijatelji, Svemirski gusari imaju svoj plan! Suprotstaviti mu se i pružiti djeci priliku da se igraju kao ona to žele!

Image-empty-state.png

Upravo izašlo! Holivudski lažljivac...

15. KOLOVOZA, 2020.

Autorska priča o snimanju filma The Misfits. Osobit pogled na jedan trenutak stvaranja Holivudske "čarolije".

Image-empty-state.png

Upravo izašlo! Neobične pustolovine Adèle Blanc-Sec omnibus 2 i 3...

22. LISTOPADA 2020.

Tardijeva junakinja Adèle vodi nas u središte tajanstvenog svijeta čudovišta i drugih zagonetnih bića, u kojemu Pariz zauzima istaknuto mjesto. Autor: Jacques Tardi

Image-empty-state.png

Upravo izašlo! Iz Kolekcije "Strah i jeza" - Putovanje u zemlju straha, Atol Bikini, Winter Station i Placerville...

3. VELJAČE 2021.

Od zapuštenih koliba, preko sunčanih plaža i kokosovih palma, sve do napuštenih hotela, grafičke novele kolekcije "Strah i jeza" na granici su između žanra krimića i horrora – sve strašnije jedna od druge.

Image-empty-state.png